Настільна версія
мова | язык

4 ознаки, що мама себе недолюблює

4 Березня, 00:01

Поділитися:

Після народження дитини життя кожної сім'ї змінюється кардинальним чином. Часом молоді мами геть забувають про себе і повністю присвячують весь свій час малюкові.

Наскільки правильна така поведінка молодої мами і чим загрожує повна концентрація на дитині.

4 ознаки того, що молода мама себе мало любить

1. Повторює "Я погана мати!"

Кожна жінка хоча б раз у житті думає про те, що вона погана мати. Концентрація в даному випадку йде повністю на дитину: вона впала, захворіла, плаче постійно, болить животик і т.д. Все це змушує жінку думати про те, що вона погано справляється зі своїми материнськими обов'язками. При цьому вона забуває, що мама - теж людина зі своїми потребами, бажаннями і правом на відпочинок. Швидше за все, молода мама і так вже зробила все можливе, щоб потреби дитини були задоволені, але не завжди виходить її заспокоїти або уберегти від падінь. У цьому немає нічого страшного, і від цього мама не стає гіршою. А ось регулярні такі думки істотно псують жінці настрій і занижують самооцінку. В підсумку це позначиться і на дитині.

2. Не встигає дбати про себе.

Молоді мами часто відсувають свої власні потреби на останній план, забуваючи вранці зачесатися, почистити зуби, купити собі новий одяг і т.д. Потреби дитини важливі, але потреби мами ніхто не відміняв. Дуже важливо організовувати свій час так, щоб і собі коханій приділити увагу. Наявність помічників може допомогти вирішити цю проблему, якщо часу категорично не вистачає, але ігнорувати себе все ж не варто.

3. Погано харчується.

Нерідко можна від молодих мам почути, що ось зараз дитину погодую і підемо гуляти, а сама вже як-небудь потім переб'юся бутербродом. По-перше, важливо привчати дитину їсти разом з батьками. По-друге, ігноруючи планові прийоми їжі можна заробити чимало проблем зі здоров'ям. Чи варто нагадувати, що ви своїй дитині потрібні здоровою, бадьорою і щасливою?

4. Ігнорує власні інтереси.

Всі ми маємо якісь бажання, хобі, і мрії. І дуже важливо не відмовлятися від них на догоду дитині. Варто намагатися знаходити компроміси. Підхід із серії "ось дитина виросте, і тоді я" є в корені неправильним. Життя і щастя не можна відкладати на потім, тому що зараз "він маленький", потім "ой, захворів", далі "ну, зараз же школа", після "треба грошей на інститут назбирати" і т.д. Ідеальний варіант - шукати такі компромісні рішення тут і зараз, щоб і дитині добре, і батьки не відмовлялися від власних інтересів. Благо, в сучасному світі багато всього корисного і зручного придумали, що істотно полегшує життя молодим батькам. Тому варто користуватися благами цивілізації і не відмовлятися від життєвих задоволень. Також важливо не жити стереотипами минулого, які так старанно намагається нав'язати суспільство й деякі представники старшого покоління.
Помилковий заголовок — 4 jpyfrb? oj vfvf ct,t ytljk.,k.'

4 Березня, 00:01

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон