Настільна версія
мова | язык

Кримські татарки в національних убраннях знялися для американського "Vogue"

7 Березня, 20:57

Поділитися:

Складній, багатій, сповненій суму та надії історії кримськотатарського традиційного жіночого вбрання присвятив статтю американський "Vogue".

У автентичному одязі та прикрасах на його сторінках з'явилися дизайнерка Еді Карімова, її сестра Аліме, інструктор із танцю Ельнара Абдуллаєва та відома модель Евеліна Мамбетова.

Цікаво, що один із аксесуарів - срібний пасок 100-річної давнини – позичила для фотосесії радниця міністра культуриУкраїни Есма Аджиєва.
Глянець розповів своїм читачам не лише про кожен предмет традиційного одягу, а й про страшну сторінку історії – депортацію кримських татар у 1944-му році, згадавши й однойменну пісню "Джамали", що принесла перемогу Україні на "Євробаченні" 2016-го року.

"Моя бабуся завжди хотіла повернутися на свою батьківщину, до Євпаторії, і коли в 1987-му році кримським татарам дозволили повернутися, бабуся зібрала всю родину, і вони переїхали назад до Криму", - поділилася Мамбетова.
"Їм було дуже складно залишити все своє майно в Узбекістані, але їх гріла думка про те, що вони вертаються додому, на землю своїх предків", - додала вона.

Також у статті говориться про анексію Криму Росією та про утиски, яких нині зазнають через це кримські татари.
Помилковий заголовок — Rhbvcmrs nfnfhrb d yfwsjyfkmyb[ e,hfyyz[ pyzkbcz lkz fvthbrfycmrjuj @Мщпгу@

7 Березня, 20:57

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон