Настільна версія
мова | язык

XVII міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez»

21 Листопада, 19:06

Поділитися:

Сімнадцятий «JazzBez» об’єднає довкола джазу українські Київ, Суми, Тернопіль, Луцьк, Рівне, Ужгород, та польські Варшаву, Вроцлав, Перемишль, Люблін, Білосток. Вдруге фестиваль відбудеться на Прикарпатті у Дрогобичі та Стрию.

Окремим проектом в рамках фестивалю “Jazz Bez 17” є тур Мар’яни Садовської з проектом “iSadovska - Тут і Тепер” містами Східної і Південної України (Краматорськ, Торецьк, Словянськ, Костянтинівка, Охтирка, Лебедин, Херсон, Миколаїв). Ще одною традицією фестивалю є проведення концертів у селі Новиця Малопольського воєводства, де народився український поет Богдан-Ігор Антонич. Як і завжди, ідеологічним та організаційним центром фестивалю є Львів.

Протягом 10 днів у рамках фестивалю відбудеться 87 концертів, в яких візьме участь понад 60 музикантів зі США, Канади, Австралії, Люксембургу, Данії, Німеччини, Угорщини, Польщі та України.

Фестиваль «Jazz Bez» привозить тих виконавців, які зараз творять світовий джаз. Також родзинкою фестивалю є презентація максимальної кількості джазових стилів: свінг, ф’южн, бі-боп, джаз-рок, ясс, фанк, кул, фрі-джаз тощо.

Учасники фестивалю:

The Necks — всесвітньо відоме австралійське тріо, яке грає разом із Ніком Кейвом, Браяном Ено, Еваном Паркером, Swans та іншими ідолами світової музики.

Jochen Rueckert Quartet feat. Mark Turner. Німецький барабанщик Йохен Руекерт творитиме на фестивалі Jazz Bez музику вільних спільно з гітаристом Майком Морено, контрабасистом Джосефом Мартіном та легендарним саксофоністом Марком Тернером.

Ark Ovrutski New York Quartet feat. Myron Walden. Майрон Уолден — володар премії «Grammy», саксофоніст, що грає у проектах Вінтона Марсаліса, Роя Харгрува та Фредді Хаббарда. Арк Овруцький (Ark Ovrutski) – відомий український контрабасист, композитор і бенд-лідер, який нині проживає в Нью-Йорку.

Debbie Cameron Project — cпільний проект легендарної джазової співачки Debbie Cameron та кращих джазових музикантів України та Польщі. Музиканти вже мали успішний тур в Україні і знову повертаються, щоб спільно творити під час фестивалю «Jazz Bez».

Мар’яна Садовська — співачка, акторка, музичний драматург, викладачка, фольклористка… Львів’янка, яка вже багато років мешкає в Кельні, а працює в різних країнах Європи і США.
Віртуозну мизикантку через її голосову палітру та надзвичайну експресію називають
«українською Бйорк». Мар’яна співпрацює із всесвітньо відомим Kronos Quartet, знаними
театрами, виступає зі своїм проектом Borderland.

Alex Maksymiv project. Алекс Максимів — канадський гітарист, українського походження. Народився в Торонто. Упродовж останніх 10 років, Максимів виступав і записувався з багатьма відомими виконавцями. Phil Donkin – знаний англійський контрабасист. Активний учасник багатьох музичних проектів. Bodek Janke — німецький барабанщик світового рівня. Переможець багатьох німецьких та міжнародних джазових змагань.

Adam Jarzmik Quintet — переможці цьогорічного культового польського фестивалю «Jazz nad Odrą». Проект виник 2015 року в Катовіцах. Гурт презентує авторську музику, створену композитором Адамом Яжміком. Серед гігантів джазу, творчість яких інспірувала музику гурту, хлопці вказують Brad Mehldau, Aaron Parks та Aaron Goldberg.

Mark Tokar Group. Марк Токар — контрабасист світового рівня, один з найяскравіших представників української джазової сцени. Михайло Балог — український джазовий саксофоніст, імпровізатор, автор експериментальної та медитативної музики. Олексій Артемов – барабанщик, перкусіоніст, композитор. Томек Ґадецкі – польський саксофоніст. Захоплюється імпровізацією, коли композиція
ідентична виконанню і є неповторною.

Gadt/Chojnacki/Gradziuk Projekt — проект приїде із презентацією нового альбому польської джазової вокалісти Анни Ґадт під назвою «Renaissance». Цей альбом, інспірований ренесансною музикою та сповнений фрі-джазовими імпровізаціями на релігійні тексти, вже здобув багато позитивних відгуків від музичних критиків та поціновувачів джазу. Для опису їхньої манери виконання вживають термін «free renesans».

Dock In Absolute — фортепіанне тріо з королівства Люксембург грає музику, яку важко назвати джазом у чистому вигляді. В їхній манері гри відчувається вплив академічної музики. Для Dock In Absolute притаманна глибока чуттєвість звуків, які плавно переливаються з одного в інший, створюючи насичене звучання зіграного колективу.

Michał Martyniuk Group feat. Jakub Skowronski — Музика проекту поєднує елементи традиційного американського джазу зі свіжими тенденціями сучасної європейської музики.

Elek Istvan Quartet feat. Kriszta Pocsai — гурт провідних джазових виконавців Угорщини, в якому кожен є найкращим у своєму жанрі. Відчуття гармонії та балансування між звучаннями класичних джазових мотивів у поєднанні з елементами соула, латинської музики та фанку.

Mateusz Smoczyński Quintet — віртуозний джазовий скрипаль Матеуш Смочинські повернувся на польську сцену зі США та записав зі своїм квінтетом новий альбом «Berek», який буде презентувати на нашому фестивалі. У альбомі переплітаються впливи польських народних мелодій,американського фольку та класичної музики. А ще у цій програмі ми почуємо, як Матеуш грає на незвичній для джазового виконання баритоновій скрипці.

Dzyga Jazz Quartet — патріархи української джазової сцени, які почали грати джаз ще в далеких 60-их минулого століття, незважаючи на тогочасний ідеологічний контроль. Слід зауважити, що Dzyga Jazz Quartet – це не просто зірки східноєвропейського джазу, а ще не менш успішні, амбітні та висококваліфіковані фахівці в медицині, фізиці, математиці та малярстві.

Zamiratchi — новостворений гурт, що поєднує в собі рок-музику з елементами джазу та фюжену. Їхня гра сповнена неймовірним відчуттям один одного. Скрипаль та гітарист володіють однаковим рівнем вираження та при цьому не конкурують. Вогненні та віртуозні соло, стриманий бас та чіткий ритм. Якщо ви спробуєте описати цю групу одним словом, то це буде “енергія”.

Dizzy Spell — молодий джазовий колектив зі Львова, у складі якого грають кращі студенти джазового факультету львівської консерваторії. В їхній репертуар входять твори сучасних джазових виконавців та композиторів таких як: Robert Glasper, Esperanza Spalding, Roy Hargrove, відомі стандарти в оригінальних обробках, а також поп-хіти у власних джазових аранжуваннях.

Jazz Quartet “SHOW BOAT” — виник в 2008 в Харкові. В 2014 році проект переїхав до Києва, де активно виступає на різноманітних концертних майданчиках. Самі музиканти харектерезують свій стиль, як: Modern Jazz. На Фестивалі SHOW BOAT представить свій дебютный альбом “Океан”, записанний на початку цього року.

Львівська Школа Джазу та Сучасної Музики — це проект для музикантів і тих, хто хоче таким стати, який вже впродовж трьох років свого існування активно популяризує львівську джазову культуру як в Україні, так і за її межами. Проект для початківців та професіоналів без вікових обмежень та стилістичних рамок. Для усіх охочих вчитися музикувати та розуміти музичну культуру, стати її частиною і ділитися нею з іншими.


Поважай себе – слухай джаз!
dzyga.com/jazzbez

* * *
Ми підтримуємо джазову музику в Україні, зокрема українських музикантів.
І Ви також можете долучитися, активно голосуючи у нашому хіт-параді!
Приєднуйтесь до наших соціальних спільнот у Facebook, Twitter і Instagram.
Помилковий заголовок — ЧМШШ vs;yfhjlybq l;fpjdbq atcnbdfkm «Офяя Иуя»
21 Листопада, 19:06

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день солідарності молоді

Сьогодні іменини святкують:

Антип, Іван, Яків